Тук през 1873 г. е погребан Васил Левски това гласи надпис

...
Тук през 1873 г. е погребан Васил Левски това гласи надпис
Коментари Харесай

Мрежата ври: Кметица на ДБ откри паркопаметник на Васил Левски

„ Тук през 1873 година е заровен Васил Левски ” това гласи надпис върху паметна плоча, сложена на ул. „ Даме Груев ”, кв. Красно село в София, само че не върху фасада на постройка или върху фундамент, а по средата на паркомясто, оградено от бели кашпи с цветя и венци.  От видео оповестено от „ Суходол инфо ” се вижда по какъв начин персонално кметицата на „ Красно село ” от Демократична България Росина Станиславова открива паметника на Левски на паркомясто.

„ Както е добре известно съгласно съществуващите хипотези гробното място на Васил Левски се намира точно тук, директно под паважната настилка на част от пътното платно, употребявано в този момент като място за паркиране на транспортни средства ”, гордо декларира Станиславова по време на откриването.  

Това от своя страна провокира е редица мнения във Facebook.

Ето и част от тях:

 От Facebook профила на Етюдите на София

Честно казано чакахме, че някого, някъде, в миналото ще направи сходен опит за поклонение пред Апостола на Свободата. Не знаехме единствено за кашпите, " паркирането " и плексигласа.

Как да се изразим... Не споделяме, че е безкувсно, тъй като се желае същински гений да направиш подобен... по какъв начин да го кажем... монумент и " гроб " от налични материали, които да наподобяват в действителност все едно си си ги намерил на улицата. Но въпреки всичко се радваме, че са пожалили мястото за инвалиди в съседство, както и входа на МБАЛ в профил. Може и да наподобява все едно колата за спешна помощ да не е съумяла да стигне в точния момент, само че въпреки всичко... нали е за 150 години от обесването на Васил Левски... Така да се каже, постарали са се!

А какво е вашето мнение за този " монумент "?



Групата на общинския къветник Борис Бонев " Тук не е Амсетрадм " също се възмути от забавното решение: 

„ Гробът на Левски и на умствения потенциал на , написаха те. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР